onsdag 3 februari 2010

Parens öde ligger i dina händer

Här kommer jag med något viktigt. Jag vill att ni läser igenom detta och tänker efter. Vi vill ju inte att Matte och Cissi ska åka ut. det är ju bevisat nu att även av de populäraste kan åka ut

--------------------------------------------------------------------------------
Vilken skräll och tittarstorm det blev när en förvånad och besviken Agneta Sjödin fick stiga av dansgolvet. Hur kunde det ske? Här får du förklaringen till hur poängsättningen går till i Let´s dance, varför Agneta åkte ut och hur ni tittare avgör vem som får lämna programmet härnäst.

Juryns fyra medlemmar sätter var sin poäng från 1-10 på dansparen. Juryns sammanlagda poäng räknas sedan enligt ett rankingsystem där det bästa paret får ex 12 poäng, det näst bästa 11 osv.

Samma sak händer med telefonrösterna, det vill säga det par som får flest röster av er tittare får 12 poäng, det par som får näst flest röster 11 poäng osv.

Sen räknas juryns och tittarnas poäng ihop, och det par som fått minst poäng får lämna Let´s Dance. Får två par lika många poäng vinner det paret som fått högst poäng av tittarna.

Antal poäng utgår från hur många par som är kvar i tävlingen, är det 12 par är 12 högsta poäng, är det 11 par är högsta poäng 11 osv.
I den här omgången dansade 10 par, vilket gör att kvällens maxpoäng från juryn och tv-tittarna är 10.
Juryn ger Agneta poäng som omvandlas till 7. Tv-tittarna ringer och röstar minst på Agneta och Tobbe vilket resulterar i 1 poäng från tittarna. Totalt 7+1=8 poäng
Juryn ger Elin poäng som omvandlas till 6. Tv-tittarna ringer och röstar lite mer på Elin och ger därmed henne 2 poäng. Totalt 6+2=8 poäng

Här säger reglerna att när två par har lika många poäng är det den som fått flest röster från tittarna som vinner. Med andra ord är det Elin Kling som går vidare eftersom hon fått flest antal tittarröster.


Källa: tv4.se

Inga kommentarer: